daarennoessv

Glemt log på?   Registrer

FORTÆLLINGEN OM TORUP BØRNEHAVE:

Torup Børnehave blev oprettet af en gruppe engagerede forældre i 1991.

Børnehaven blev privat 1.juli 2020. Den er normeret til 26 børnehavebørn, og kan optage enkelte fra 2 år og 9 mdr.

Børnehaven ligger i hjertet af landsbyen Torup, tæt på den økologiske landsby Dyssekilde og med Halsnæs Lilleskole som nabo.

Fra Dyssekilde station kan vi tage toget, så vi kan komme ud og udforske kommunens tilbud og spændende natur. Børnehaven er en del af et aktivt lokalsamfund.

Institutionen har til huse i en gammel aftægtsbolig med tilhørende have. Her er klatretræer, bakker, gemmesteder, frugtbuske, regnorme samt en hønsegård, der deles med Lilleskolen.

I husets lokaler tilstræbes det at give mulighed for dels at danne små grupper dels at søge fred og fordybelse. Både ude og inde er der tænkt i invitation til bevægelse.

Indretningen indendørs ændres løbende for at skabe de bedst mulige læringsrum her og nu.

Året og årstiderne er bundet sammen af vores værdifulde traditioner.

De tilbagevendende Årstidsfester er en kilde til forventning, genkendelse og glæde, og giver værdifuld viden og oplevelser om egen læring, natur, årets gang og vores kultur.

Sundhed, økologi og affaldssortering er en selvfølge!

Børnehaven har et tæt forældresamarbejde, både omkring forældrenes eget barn, men også omkring børnehavens fællesskab og drift.

At have sit barn i Torup Børnehave er oftest et bevidst valgt, og som forælder siger man ja til en høj grad af indflydelse samt til medansvar og forpligtelser.

Vi har faste trivselssamtaler med forældrene samt akutte samtaler, hvis et behov opstår.

Oplever vi, at et barn ikke er i trivsel, kontakter vi straks forældrene for sammen at støtte op om barnet. Evt. kontaktes andre samarbejdspartnere; vi har et givtigt samarbejde med bl.a. PPR, sundhedstjenesten og familieafdelingen.

I Torup Børnehave møder man kompetente, glade, sunde, aktive og nysgerrige børn.

Børnehavens styrke er et overskueligt og nærværende miljø med få, kendte børn og voksne.

Der er fokus på, at vi er et fællesskab, at vi har et fælles ansvar og passer på hinanden, på os selv - og på vores børnehave.

I dette fællesskab er der plads til at støtte og inspirere det enkelte barn til at trives, udvikle sig, lære, skabe gode relationer samt blive nysgerrig på livet – til at blive så dygtig som det er muligt.

Vi ved, at børn udvikler sig og lærer i tætte relationer til nysgerrige og nærværende voksne.

Her er et dedikeret og professionelt personale, som formår at fastholde et positivt og kærligt fokus samt en nysgerrig og professionel tilgang.

Vi arbejder daglig med planlagte aktiviteter i små grupper, inddelt efter alder, interesser og behov. Her kan vi tilgodese individuelle behov samt skabe nærvær, fordybelse og fællesskab.

Denne organisering understøtter vores arbejde med inklusion.

Vi prioriterer at skabe ”En god hverdag – hver dag.”

Det betyder, at planlagte aktiviteter dagligt justeres efter de aktuelle ressourcemæssige vilkår. Vi vil altid vælge en realistisk mulighed for nærvær – og samvær.

Det er vores mål at give børnene de bedste muligheder for at blive livsduelige og livsglade mennesker, der føler selvværd; at børnene får muligheden for at være og at blive ansvarlige og kompetente børn/skolebørn/samfundsborgere.

Vi har fokus på barnets trivsel, udvikling og læring samt på det gode liv, der leves lige her og lige nu.

VORES LOKALSAMFUND:

Torup – som blev årets landsby i 2019 - ligger midt på Halsnæs mellem Hundested og Frederiksværk

Her bor omkring 300 mennesker, heraf over halvdelen i Økosamfundet Dyssekilde.

I Torup er der masser af liv; vi har Lilleskole, forsamlingshus, kirke, café, butikker, bageri, kunstnere, selvstændige erhvervsdrivende og klinikker. Og selvfølgelig en Børnehave.

Dyssekilde station, med tog hver halve time, er tæt på.

Torup er et attraktivt sted at flytte til, og det er besluttet at byen skal have en ny bydel, Hvideland, med fokus på et socialt, økonomisk og økologisk bæredygtigt liv.